BodóKert: Tartalom / Kisregény, regény / Pokoli Karácsony
BodóKert
Ma 2020. október 24, szombat,
Salamon napja van.
Holnap Bianka napja lesz.


Pokoli Karácsony
II. rész: A hűség ára
- 2010 január 09 szombat
szerző: Szerzők listája
kategória: Könyvtár > Próza > Kisregény, regény
Hozzászólás: 5
Megtekintés: 299

- Hahó, van itthon valaki? Megjöttem! – szólt hangosan, de nem felelt senki. Ledobta a cipőjét, s papucsát meg sem keresve, zokniban lépett be a nappaliba, kezében az orchideacsokrot tartva. Ott a várt feldíszített karácsonyfa helyett elképesztő rendetlenség fogadta. „A hisztisen pedáns Sárika miként…” - nyitott be a hálószobába. Az ott talált látványtól még a gondolat is lefagyott az agyában.
Vetetlen ágy. Egy üveg pezsgő, felborítva, mellette egy kisebb tócsa a földön. Két pohár, az egyik összetörve. A kedvenc pizsamája félig kifordítva, a földre dobva. Cigarettacsikkek. Sárika nem cigarettázik. A lepedőn a szerelem levének beszáradt nyomai. Egyértelmű látvány. Büdös kurva… Megcsalta. S még csak annyi fáradtságot se vett magának, hogy eltüntesse a nyomait. Pedig tudta, hogy ő ma este hazaérkezik. Ő ott Aradon Beával megtehette volna, de inkább vállalta azt a megalázó pillantást, melyet nem fog elfelejteni egyhamar. S közben Sárika vígan hentergett a hitvesi ágyban, a szeretőjével. Még az ő pizsamáját is ráadta!
- A kurva anyádat! Ezt megkeserülöd! – ment az agyára a vér. Káromkodott. Belerúgott a pezsgősüvegbe, mely darabokra tört. Egyik darabja a Sárika ruhásszekrényének ajtaját találta el. Az egyébként is könnyen nyíló ajtó kitárult. A szekrény kongott az ürességtől.
- Elhagyott - döbbent rá.
A lábából kiment az erő. Le kellett ülnie az ágy szélére. Ott ült vagy fél percig a semmibe meredve.
- Úristen! Elhagyott! - ismételgette, maga elé meredve. Időbe telt, amíg felfogta, hogy a falról egy kép hiányzik. A Katókáé. Ettől úgy ugrott fel, mintha rugóra járna. Szélvészként rontott be a gyermekszobába. Minden a helyén volt. De Katóka sehol.
Zoltán agya megint turbóra kapcsolt. Mi történt itt? Megfenyegették, hogy Katókát bántják, s inkább hagyta, hogy megerőszakolják? Majd elrabolták őket? De akkor hova lett Sárika holmija? S ha Katókát is elvitték, az ő holmija miért maradt itthon? Nem, ez nem logikus. Még Katókát is elhagyta az a ringyó? De hát Katókának már rég haza kellett volna érnie. Mi történik itt? S ha elhagyta, akkor… Hirtelen meglátott több prospektust a földön. Swiss Air. Alitalia. Air France. Külföldre utazott. Egy rossz előérzettől hajtva előkapta a laptopját, s felment a bankjának a internetes oldalára. Mindkettejüknek aktiválva volt az online banking opció. S mindketten ismerték egymás jelszavait. Minden számlája kiürítve. Sőt, ahol lehetett, még mínuszban is volt. Átnézte az átutalásokat. Online intézett mindent, előbb áttett mindent a saját számlájára, majd az egészet kivette. Azt már a bankban. De ő maga kérte, hogy feleségének hozzáférési joga lehessen. Meg se vádolhatja. A rendőrség csak kinevetné. Minek adta meg a jelszavait?
A zsebébe nyúlt, s elővette a pénztárcáját. 10 lej lapult benne. Öt kenyér ára. Sohase hordott magánál sok pénzt. Ahol lehetett, bankkártyával fizetett. S háromhavi jövedelmével mínuszban van a bankszámláján. Válaszokat keresve járta végig a lakást. A konyhában talált egy levelet. Mellette egy sim-kártya. Ezért nem tudta elérni!

Gondolom rájöttél már, elhagytalak. Mivel a ház felét nem tudom a bőröndbe tenni, elvittem a pénzt. Már régóta már csak Katókáért tűrtelek meg magam mellett. De elszeretted előlem. Légy átkozott! Tartsd meg! Edd meg, amit főztél!
Meguntam a bújkálást. Olyan férj nekem nem kell, aki birka módra eltűri, hogy naponta elutasítsák, és fűvel-fával megcsalják. Kerestem magamnak mást, aki mellett nőnek érzem magam. Választás elé kerültem. Választanom kellett az igazi férfi és a gyermekem közt, ki nem engem szeret, hanem téged. Tegnap mondtad a telefonban, hogy szeretnéd elölről kezdeni, új alapokra helyezni életünket. Megkaptad az alkalmat a gyökeres változásra. Fölösleges keresned a nyomaimat. Hallani se akarok rólad!
Gondolom, nagyon ki vagy éhezve egy kis szexre. Vegyél magadnak egy guminőt karácsonyra, az nem utasít vissza, vagy "kézimunkázzál"!
Pá szivi, de viszont nem látásra!


- Mi a kurva úristent kellett volna tennem, meg kellett volna erőszakoljalak? – fakadt ki Zoltán. - Vagy kutassak minden perced után, féltékenységi jeleneteket rendezve? Miféle házasság az, amelyben még bizalom sincs?
Akkorát rúgott a konyhaasztal lábába, hogy az reccsenve kitörött. Hangosan káromkodva járt fel alá a házban. Beának mégis igaza volt. Hatökör ő, nem férfi. Sárika kedvenc vicce jutott az eszébe. Az asszony felkerül a mennybe. Szent Péter kérdi tőle a Mennyország kapujában: "Hányszor csaltad meg a férjed a Földön?" "Soha nem csaltam meg" - feleli az asszony. "Hozz egy pár szárnyat!" - szól hátra Szent Péter az arkangyalnak. "Angyalka leszek?" - kérdi az asszony boldogan. "Nem. Az, ami a Földön is voltál: liba!"
Hát ő nem volt liba! Az biztos! S vakon megbíztam ebben a büdös kurvában! És hű voltam hozzá!
Megint Bea gúnyos pillantása jelent meg a lelki szemei előtt. - Ekkora hatökröt! S nemcsak megcsalt, meg is lopott! Két ház ára volt a számlánkon! S be se perelhetem, hozzáférési joga volt a pénzhez!
Abból a pénzből akart céget alapítani. Hogy végre a saját ura legyen, ne legyen kiszolgáltatva másoknak! Tudásának és odaadásának a gyümölcsét ne mások fölözzék le! Szent Habakuk, onnan is lesz egy csomó adósság, hiszen a cégalapítást már megindította! Na, ennek is fuccs! Kiment az erő a lábából. Le kellett ülnie a konyhaszékre. Háttal nekitámaszkodott az asztalnak, könyökét a térdére támasztva arcát kezei közé temette.
- Vajon ha az este én is Beával… Akkor könnyebben viselném? Épp úgy fel lennék szarvazva, épp úgy nem lenne még kenyérre valóm se, épp úgy a nyakamba szakadt volna az elanyátlanodott Katóka, kinek nekem kell elmagyaráznom, hogy édesanyja miért hagyta el. Édesanya!? Még mit nem! Még az anya nevet se érdemli meg! Ez egy vadállat, nem ember! Nem! Egy állat sem hagyja el a kölykeit, sőt, életét is áldozza értük. Ez a… - nem kapta a megfelelő elég erős jelzőt – pedig elhagyta Katót… Úristen, Katóka hol van? - eszmélt fel hirtelen. - Már itthon kellene lennie!
Sértett férfiúi hiúsága kiverte a fejéből a kislányát. Mintegy válaszként megszólalt a telefon a szobában. Rossz előérzettel sietett a telefon felé. Katóka mobilon hívta volna.
- Halló, Bögözi lakás? Dr. Csegezi Dá niel vagyok.
- Jaj, nem! Ugye nem... – mart Zoltán szívébe a páni félelem.
- Sajnos igen. A Bogáti-erdőben egy szabálytalanul előző sofőr frontálisan ütközött az autóbusszal, amellyel kislánya utazott. A busz felborult, kislánya megsérült. Itt van a sürgősségen.
- Jesszusom! Mennyire súlyos?
- Önmagában egyik sérülése sem életveszélyes, bár több zúzódás is van rajta, és a karja is el van törve. De megsérült a csuklóján az ütőér, és rengeteg vért vesztett. A vérzést elállítottuk, de sürgősen vérre van szüksége.
- Jövök! – csapta le Zoltán a telefont.
Útközben arra gondolt, hogy mi következhet még ezen az elátkozott napon. Lehet ezt még túllicitálni?Hozzászólás
Pokoli Karácsony Kulcsar Eva jan 10 : 06:43 Válasz erre
Hozzászólás: 3757


Végig azon izgultam, hogy derüljön már ki, hogy ez csak egy pokoli álom! És még mindig abban bízom, mert ez így kimondhatatlanul kegyetlen fordulat, irgalmatlan válasz az orchideával , belső viaskodással, mégis teljes hűséggel megérkező férfi számára.
A történet feszültségének fokozása kivételes gratulációt érdemel.


Kulcsár ÉvaPokoli Karácsony bodójános jan 10 : 08:41 Válasz erre
Hozzászólás: 4582

Amilyen a kezdés, olyan a folytatás:remek!Pokoli Karácsony Vandra Attila jan 10 : 11:09 Válasz erre
Vendég

Köszönöm nektek, s remélem, még tudom fokozni. Hiszen még van hátra három rész!

Pokoli Karácsony Juci jan 10 : 19:50 Válasz erre
Hozzászólás: 2217

Regisztrált: júl 21 : 10:52
Lélegzetem is visszafojtva olvastam! Végig azért szurkoltam, hogy a kislány maradjon meg neki. Várom a folytatást!

juci

Pokoli Karácsony Vandra Attila jan 10 : 22:13 Válasz erre
Vendég

Jön a folytatás, Juci. Végy be egy andaxint!Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

Online
Vendégek: 1
Tagok: 0

Tagok: 62
legújabb: ZsóFia

Chatbox
Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztráljnagyapó
szept 01 : 18:59
"asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!"

Igen! Írni, írni, és írni!:!

Kulcsar Eva
szept 01 : 13:23
Igazak a szavaid, timetour.

timetour
aug 31 : 22:37
asszem, úgy tudjuk őrizni emlékét, ha írunk sokat még Ide, tartozunk neki ezzel!

timetour
aug 31 : 22:12
sajnálom, rég jártam erre.
de emlékét őrizzék a kertlakók, szeretném!

Isti
máj 21 : 10:55
Drága János! Köszönünk mindent,Azt is hogy itt lehettünk eme csodás kertben ,ahol gond nélkül alkothattunk, é s álmodhattuk az álmainkat ! Te fogtad össze ezt a kis de értékes kis közösséget! Álmod szép álmokat Isten kebelén!

Kulcsar Eva
máj 20 : 17:30
Tisztelettel közlöm a kedves BodóKerti tagokkal, hogy Bodó János, a web oldal megálmodója és hűséges résztvevője 2020. február 21-én elhunyt. Őrizzük meg az emlékét hozzá illő diszkrécióval, és nagy-nagy szeretettel!

Isti
ápr 10 : 08:22
Csendes, DE szép húsvéti készülődést kívánok kedves társak és kedves olvasóink!
Isti

Isti
márc 08 : 15:34
Fájdalommal telt szívvel olvasom soraidat! kedves nagyapó !Istenben reménykedve kívánok neked mielőbbi felépülést! Isti

nagyapó
márc 07 : 22:44
Rég jártam itt, és máshol - igaz barátok között - is régen.
Nagy utat jártam...
Belgyógyászattó l - urológián át - onkológiáig.
Nagy és nehéz út.:)

Kulcsar Eva
jan 04 : 16:54
Szeretetben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves Kerti Tagnak.

Isti
jan 01 : 14:16
Köszönjük kedves Szabolcs! és viszont kívánjuk! Isti

bigeszab
jan 01 : 09:29
BOLDOG ÚJÉVET, kedves kertlakók!!heart

Isti
dec 27 : 10:53
Kedves János! Nagyon boldog névnapot kívánok a társaim nevében is!

Isti
dec 25 : 10:29
Kedves kert-társak és kedves olvasóink! Áldott ünnepet kívánok és egy új és békés évet sok szeretettel Isti

Isti
jún 10 : 12:03
Nagyon köszönjük drága Évike!
S köszönjük szeretetteljes munkáját mifelénk! Miértünk!
Áldott ünnepet mindenkinek!

Kulcsar Eva
jún 09 : 13:44
Áldott Pünkösdöt kívánok , Kedves BodóKert-i tagjainknak, a ma TÍZ ÉVE megszületett irodalmi portálunkon!

Isti
máj 17 : 09:21
Megtisztelve érzem magamat hogy ehhez a kitartó és kedves csapathoz tartozhatom! Köszönjük az értesítést kedves Évike!

Kulcsar Eva
máj 16 : 08:25
Kedves BodóKerti Tagok! Megfogyva bár, és ki-ki a saját terheit cipelve vagyunk itt még néhányan. Most ezt a kis maroknyi csapatot egy közelgő évfordulóra hívom: 2019. június kilencedikén LESZ TÍZ ÉVES ! ez a kedves kis virtuális hely , ahol sok szépet megtapasztalhattunk !

Isti
ápr 19 : 14:42
Áldott ünnepet kívánok a kert lakóinak és a kedves olvasóinknak Isti

Isti
jan 28 : 18:57
Einsten hagyatékában találták meg Bolyai relativitáselméletét!

klikk

Ha így nem olvasható kiollózom magát a szöveget!!!!


Isti
jan 04 : 11:34
Szeretettel köszöntök MINDENKIT az 2019.-.es évben! Isti

Isti
dec 28 : 08:20
Boldog névnapot kedves János !

Isti
dec 22 : 15:16
Kedves Nagyapó!
Köszönjük a figyelmességedet! Neked, a kertlakóknak és minden kedves olvasónknak Áldott karácsonyt kívánok Isti

nagyapó
dec 20 : 19:29
Istentől megáldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok minden "kertbarátnak"!

Kulcsar Eva
júl 11 : 07:09

Akkor hát hajrá! Előre a további szépségek alkotása felé!
Mindenkinek örömteli alkotómunkát kívánok!


Oldal létrehozási idő: 3.0822 másodperc, 3.0035 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 79. Memória használat: 979,072b